Nieuwe Easy-Cell van LVD beleeft wereldprimeur op TechniShow

pimj
31 januari 2024
1 min

LVD presenteert op de TechniShow een echte wereldprimeur: de Easy-Cell 80/25, een geautomatiseerde kantcel. Als grotere variant van de Dyna-Cell en onderdeel van de Ulti-Form, onderscheidt de Easy-Cell zich door de mogelijkheid handmatig van grijper te wisselen, wat de flexibiliteit vergroot.

LVD, een koploper in kantprocesautomatisering, breidt zijn assortiment robotbuigcellen uit om het groeiende tekort aan vakmensen in de plaatwerkindustrie aan te pakken. Deze cellen kunnen offline snel worden geprogrammeerd, wat ze flexibel maakt, wat ze zeer interessant maakt voor Nederlandse toeleveranciers met high mix low volume productie.

De Easy-Cell, geplaatst tussen de Dyna-Cell en Ulti-Form, is compact en uitgerust met een Easy-Form kantpers 80/25 (80 ton vermogen, 2500 mm werklengte). Met een Kuka-robot, handmatige grijperwissel, en herpakstation biedt het flexibiliteit voor diverse werkstukken.

LVD verwacht met de Easy-Cell hoge ogen te gooien tijdens de TechniShow Innovatie Award en neemt met deze primeur ook deel aan de Guided Tour Plaatbewerking.

pimj

Gerelateerde artikelen