Guided Tours

Voor diegenen die dieper willen duiken in specifieke onderwerpen, worden er diverse guided thema tours georganiseerd. Deze tours, geleid door experts, leiden bezoekers door de beursvloer en bieden inzichten in de nieuwste technologieën en innovaties binnen verschillende vakgebieden.

Hieronder vind je een overzicht van alle guided tours.

Additive Manufacturing

3D printen is een oplossing voor complexe en lichtgewicht componenten, kleine series, on-demand productie en voor duurzaam produceren. Maar welke additive manufacturing technologie is het meest geschikt voor welk type werkstuk? En hoe pas je een 3D metaalprinter in je productieproces in?

Additive manufacturing is geen op zichzelf staande oplossing maar onderdeel van een productieproces. Tijdens de Guided Tour AM ontdek je uit welke stappen dit proces bestaat. De exposanten die aan deze Guided Tour AM deelnemen, leveren innovatieve oplossingen op het vlak van software voor AM, 3D scannen voor reverse engineering, metaalprinten zelf, het 3D printen van mallen en opspanmiddelen én het nabewerken zodat de AM-onderdelen toegepast kunnen worden in de machinebouw.

Wanneer: 12, 13 en 15 maart 2024
Tijd: 11.30u – 12.30u
Begeleider: Franc Coenen (3D Print Magazine)

Meld je hier aan

Productieautomatisering

Bij productieautomatisering wordt al snel gedacht aan robots en veel bedrijven hebben deze stap gezet. Er zijn echter ook oplossingen om andere stappen in het productieproces gedeeltelijk te automatiseren, vanaf de werkvoorbereiding (via Model Based Definition) tot en met het meten en de logistiek. Of systemen die automatisch de samenstelling van de koelsmeeremulsie bewaken, een essentieel onderdeel van een geautomatiseerde productielijn.

In de Guided Tour Productieautomatisering tonen exposanten hun innovatieve oplossingen voor een manarme, voorspelbare en nauwkeurige productie.

Wanneer: 12, 13 en 15 maart 2024
Tijd: 14.00u – 15.00u
Begeleider: Franc Coenen (3D Print Magazine)

Meld je hier aan

Verspaning

Voor verspaners wordt een bezoek aan de TechniShow nog interessanter. Jaarbeurs en FPT-VIMAG organiseren samen met TechniShow Magazine opnieuw de Guided Tours Verspaning.

Wie mee doet, bezoekt in een uur vijf exposanten die trends en innovaties rond Verspaning toelichten en demonstreren. Wat zijn onderwerpen die aan bod komen? Precisiebewerken, CAM, robotisering en natuurlijk onbemand/manarm werken.

Wanneer: 12, 13 en 15 maart 2024
Tijd: 10.30u – 11.30u
Begeleider: Henk van Beek (TechniShow Magazine)

Meld je hier aan

Plaatbewerking

Meld je aan voor de Guided Tour over de ‘plaatbewerking van morgen’. Tijdens deze tour komen verschillende aspecten van plaatbewerking aan bod.

Exposant Trumpf zal het accent leggen op een innovatieve laserlastechniek voor dun plaatmateriaal: het laserlassen, exposant LVD presenteert het gerobotiseerd kanten en Q-Fin de toekomst van het ontbramen en afronden van plaatdelen.

Wanneer: 12, 13 en 15 maart 2024
Tijd: 13.00u – 14.00u
Begeleider: Eric Weustink (54U Media)

Meld je hier aan