Van Dulst toont bewerkingscentrum Mecal MC305 Kosmos TM met sferische robot belader

pimj
16 januari 2024
3 min

Van Dulst Techniek BV is een groothandel voor gereedschappen en machines voor zowel installatie-en bouwbedrijven als voor de industrie. Van Dulst geeft vakkundig, servicegericht en betrouwbaar advies op het gebied van gereedschap- en machinegebruik voor metaalbewerkings-, bouw- en installatiebedrijven. Op TechniShow toont Van Dulst verschillende sprekende installaties, zoals het bewerkingscentrum Mecal MC305 Kosmos TM met een sferische robot belader erbij.

De Mecal 305 Kosmos TM is een compacte 4-assig CNC gestuurd bewerkingscentrum, specifiek voor aluminium of stalen profielen. De werklengte is 4.225mm, Y-as 530mm, Z-as 410mm en een A-as van 125 graden, tevens uitgevoerd met een gereedschap magazijn met 8 posities.”

Arjen van Dulst, eigenaar Van Dulst Techniek BV, legt uit: “Dit betekent dat het automatisch laden en lossen van de profielen, wat een arbeidsintensief werk is, kan worden opgelost met een automatische belader, in dit geval een Yaskawa Robot. Het geheel kan geïntegreerd opgeleverd worden.”

“Daarnaast zal de 24L CNC cirkelzaagautomaat getoond worden met een langeslag aanvoermagazijn en uit te breiden met een MPS belading- en lossysteem. De cirkelzaagmachine heeft een zaagblad van 610mm en een lange radiaal slag met een klem retractie systeem. Hiermee kunnen grote aluminium profielen zonder beschadigingen afgekort worden. Deze machine is in korte tijd veel gevraagd en toegepast.”

Van Dulst laat ook zien wat MPS allemaal kan betekenen op het gebied van productieautomatisering en productielijnen. Van eenvoudige aanslagsystemen tot complexe beladingsmagazijnen gekoppeld aan bewerkingen als afkorten, boren, frezen en ponsen. Arjen legt uit: “MPS wordt in Krimpen aan den IJssel geconstrueerd, samengesteld en geïnstalleerd voordat het geplaatst wordt. Kortom: machinebouw van eigen bodem. Als het gaat om het bewerken van complexe profielen dan is Van Dulst Techniek met MPS een geschikte leveringspartner om mee samen te werken.”

“MPS biedt sinds kort ook het zelf ontwikkelde besturingssysteem MPS control aan. Het grote voordeel van MPS Control is de koppelbaarheid aan willekeurige ERP systemen. De productie voorbereiding en de bewerkingen kunnen verstuurd worden naar de machinebediening waarna de bewerkingen na activering, maar verder geheel zonder tussenkomst van een operator ingave, gerealiseerd kan worden. Een 3D simulatie is daarbij inbegrepen. MPS control is geschikt voor de genoemde bewerkingen en modulair op te bouwen. Dit tonen wij ook op TechniShow.

Op TechniShow zal Van Dulst ook de nieuwe Soco volautomatische profiel laser tonen. Dat is een Europese primeur, omdat deze machine een maand later pas in Duitsland te zien zal zijn. Arjen legt uit: “De Soco SLT-80 is een fiber laser installatie met 10 gestuurde servomotor assen en een capaciteit van 12 t/m 80mm. De machine is standaard uitgevoerd met een 1,5 kW fiber laserbron (2 kW en 3kW mogelijk) en is uiterst snel. Soco introduceert een nieuw concept waarbij de laser op de bewegende uitvoerklem is gemonteerd. Dit geeft verschillende voordelen in snelheid en uiterst korte reststukken. Verder zit er de bekende Soco i2 CNC control besturing op de machine evenals de IRMS (Internet Remote Monitoring System). Daarnaast is deze machine bijzonder goed geprijsd.”

Je vindt Van Dulst Techniek BV in hal 8, stand 08.D070 | Nu kennismaken

pimj

Gerelateerde artikelen