Vernieuwende oplossingen op TechniShow 2024

pimj
17 januari 2024
3 min

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor TechniShow 2024. Deze vakbeurs staat in het teken van innovatieve oplossingen en samenwerkingen. Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ laten honderden exposanten hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien. Een van de hoofdthema’s is Additive Manufacturing, vanzelfsprekend zijn ook de nieuwste technologieën en innovaties binnen de vakgebieden Plaatbewerking, Automatisering en Verspanen te zien. TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie. 

Innovaties binnen thema Additive Manufacturering
TechniShow 2024 biedt een breed en gevarieerd programma. Additive manufacturing (3D printen) is aankomende editie een van de hoofdthema’s. Op het zogeheten themaplein Additive Manufacturing zien bezoekers het hele 3D-proces. Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow: “3D printen wordt steeds meer onderdeel van het hele maakproces. Op het themaplein tonen exposanten verschillende innovaties op dit vlak. AM-delen hebben echter bijna altijd nabewerking nodig. Dit is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces. De machines en technologie daarvoor vindt de bezoeker elders op TechniShow.”

De nieuwste 3D-innovaties:

  • De qua bedieningsgemak en investering op het mkb-maakbedrijf toegespitste 3D metaalprinter van One Click Metal.
  • De nieuwste Tempus technologie voor de RenAM 500 laser poederbed AM-machine: exposant Renishaw laat bezoekers kennismaken met de nieuwste technologie die de printtijd halveert.
  • Exposant Makerpoint laat SLS printen met de Formlabs Fuse 1 zien waarmee machinebouwers functionele onderdelen printen en hun toeleverketen kort houden. Ook maken bezoekers bij Makerpoint kennis met de FDM printer voor Ultem, PEKK, PEEK en andere kunststoffen.
  • Exposant Leering inspireert bezoekers met post processing van 3D geprinte onderdelen, zowel voor metaal als voor kunststof onderdelen.
  • Multi-3D Print levert onder andere de Intamsys industriële hoogtemperatuur 3D printers, zoals onder meer de Koninklijke Marine deze inzet

Innovaties van talentvolle studententeams 
Binnen de vakbeurs ligt de focus op het werven en behouden van talent. Verschillende studententeams laten hun innovaties zien. Zo demonstreren studenten van de TU Delft van het Forze Hydrogen Racing Team een waterstof raceauto. Zij laten zien wat er mogelijk is met waterstof in onder andere de motorsport en transport. Een ander studententeam van de TU Delft, Project MARCH, presenteert een gemotoriseerd pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Dit jaar biedt TechniShow ook de Start up straat en het Scale up plein met bedrijven als Damen-IT (Digital Workmate) en Techpijler.

Thema tours
Ricardo Vivas: “Naast Additive Manufacturing bieden we op de beursvloer ook de nieuwste technologieën en innovaties binnen de vakgebieden Plaatbewerking, Automatisering en Verspanen. Onder leiding van experts binnen de vakgebieden zijn er op dinsdag, woensdag en vrijdag themarondleidingen over de beursvloer. We adviseren bezoekers om zich tijdig in te schrijven voor de themarondleidingen”. Bekijk de Jaarbeurs Live app voor meer informatie over de verschillende programmaonderdelen en activiteiten. Klik hier om de Jaarbeurs Live app te downloaden.

Gratis tickets
TechniShow 2024 vindt plaats van 12 tot en met 15 maart in Koninklijke Jaarbeurs. Registreer gratis via event.technishow.nl. Daar staat alle up-to-date informatie, zoals de exposantenlijst, de activiteiten en het programma. Voor updates volg ons op LinkedIn.

Bezoekers kunnen met hun ticket voor TechniShow ook gratis de vakbeurs ESEF Maakindustrie bezoeken.

pimj

Gerelateerde artikelen