Innovatieve koplopers over de maakindustrie van morgen op TechniShow 2024

pimj
07 maart 2024
3 min

Utrecht, 7 maart 2024 – Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor TechniShow 2024. Deze vakbeurs staat in het teken van innovatiekracht waarbij de focus ligt op vernieuwende, slimme en duurzame oplossingen. Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines en demonstraties om hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen te laten zien. Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow. “Bezoekers krijgen tijdens de opening waardevolle inzichten over de maakindustrie van morgen zowel vanuit het perspectief van de branche, ondernemers als vanuit de financiële wereld. Ook maken we de meest baanbrekende innovatie in de maakindustrie bekend tijdens de uitreiking van de TechniShow Innovation Award.” TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie.

Opening met vernieuwde inzichten van koplopers uit de maakindustrie
Op dinsdag 12 maart is de officiële opening van TechniShow. Vooraanstaande experts uit verschillende sectoren delen hun visie op de toekomst van de maakindustrie. Eddo Cammeraat, voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG, opent de deuren samen met Willem Wensing, Manager Partnerships FME en Mark Helder, voorzitter Koninklijke Metaalunie. Ook verschillende ondernemers delen hun visie. Eén van de bekende ondernemers op het podium is Jan Aalberts, de oprichter van Aalberts Industries. Ricardo Vivas: “Jan is een echte coryfee in de markt. Op zijn 84ste is Jan nog altijd actief in de maakindustrie en inspireert bezoekers met het feit dat men zich echt moet onderscheiden in hun presentatie, hun kwaliteit, hun investeringen en daar waar het kan door internationaler te zijn. De opening sluiten we af met een visie vanuit de financiële wereld.”

Van kennissessies, demonstraties tot awardshows
TechniShow 2024 biedt een breed en gevarieerd programma. Bezoekers genieten tijdens de vakbeurs van tal van draaiende demonstraties, waarbij de nieuwste technologieën en machines in actie worden getoond. Ook zijn er verschillende kennissessies over onder andere de waarde van de digitale transformatie voor de maakindustrie en de rol van automatisering en datagestuurde besluitvorming. Op donderdag 14 maart maakt FPT-VIMAG de winnaar bekend van de TechniShow Innovation Award. Zestien bedrijven hebben een innovatie ingezonden voor de Award. Uit deze lijst heeft de jury drie genomineerden gekozen: Clever Bending, BMO en Smart Factory. Eddo Cammeraat: “De maakindustrie blijft groeien dankzij de ongelooflijke flexibiliteit van zowel grote als kleine bedrijven. Ze vormen de ruggengraat van onze sector, waardoor we efficiënt en betaalbaar blijven produceren en nieuwe innovaties kunnen ontwikkelen.”

Ricardo Vivas: “Ik ben ontzettend trots dat we samen met onze exposanten de maakindustrie van morgen in de schijnwerpers zetten met een breed en gevarieerd programma voor onze bezoekers. Van een uniek werkende fabriek op de beursvloer en draaiende demonstraties tot tal van innovaties van onder andere studententeams.”

Gratis tickets 
TechniShow 2024 vindt plaats van 12 tot en met 15 maart in Koninklijke Jaarbeurs. Registreer gratis via event.technishow.nl. Daar staat alle up-to-date informatie, zoals de exposantenlijst, de activiteiten en het programma. Voor dagelijkse updates volg ons op LinkedIn.

Bezoekers kunnen met hun ticket voor TechniShow ook gratis de vakbeurs ESEF Maakindustrie bezoeken.

pimj

Gerelateerde artikelen