Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

pimj
01 februari 2023
2 min

De zomeredities van TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 zijn succesvol verlopen. Zo telde TechniShow 16.700 bezoekers en ESEF Maakindustrie 11.300 bezoekers. Het beslissingsniveau van de bezoekers was bijzonder hoog: 46% geeft aan eind- of medebeslisser te zijn bij aankopen door het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Dat bleek ook uit reacties van exposanten die al in de eerste dagen daadwerkelijk verkopen hebben gedaan. Opvallend daarnaast was de internationale belangstelling voor beide vakbeurzen. De bezoekers kwamen uit 48 andere landen wereldwijd.

Vanwege corona heeft het ruim vier jaar geduurd voordat dit belangrijke platform voor de maakindustrie weer haar deuren opende. De kracht van de combinatie van TechniShow en ESEF Maakindustrie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. Ruim 200 exposanten op TechniShow en 160 exposanten op ESEF Maakindustrie lieten zien hoe de maakindustrie in die jaren verder is geïnnoveerd.

FPT-VIMAG, eigenaar van TechniShow kijkt met tevredenheid terug op de positieve sfeer. André Gaalman, voorzitter FPT-VIMAG: “TechniShow 2022 was een fijn weerzien van exposanten die de nieuwste maaktechnologie konden tonen aan geïnteresseerde bezoekers. Eindelijk!’

Groeiend belang
TechniShow en ESEF Maakindustrie 2022 werden geopend door Peter Wennink (CEO ASML), Theo Henrar (voorzitter FME), André Gaalman (voorzitter FPT-VIMAG) en Jeroen van Hooff (CEO Koninklijke Jaarbeurs Utrecht). Daarbij werd ingegaan op het groeiend economisch belang van de maakindustrie. De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de afgelopen jaren een groei met dubbele cijfers. In economisch belang is de sector nu vergelijkbaar met de chemie en de food industrie.

Voorjaar 2022
TechniShow en ESEF Maakindustrie vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. De volgende edities vinden plaats in het voorjaar van 2024 wederom in de Koninklijke Jaarbeurs te Utrecht.

pimj

Gerelateerde artikelen