Driekwart TechniShow 2024 al gevuld

pimj
04 december 2023
3 min

Ongeveer 75 exposanten waren begin deze week aanwezig tijdens de Kick-Off bijeenkomst voor TechniShow 2024 in de Utrechtse Jaarbeurs. Driekwart van de vloeroppervlakte is gevuld. Volgens beursmanager Ricardo Vivas een teken dat TechniShow 2024, met als thema ‘De Maakindustrie van Morgen’, de belangrijkste beurs in de Benelux op het gebied van productietechnologie blijft.

Over net iets meer dan honderd dagen openen de deuren van de Utrechtse Jaarbeurs zich voor TechniShow 2024. Tijdens de kick-off eerder deze week liet de beursorganisatie een klein voorproefje zien van wat er op het programma staat.

Er zullen ongeveer 300 exposanten op de beurs aanwezig zijn. Daarnaast zullen er vier zogenoemde guided tours worden gehouden. Verder komt er een Themaplein Productieautomatisering, een Themaplein Additive Manufacturing, een loopbaan-straat, een start-up straat en staan er studenten teams waaronder een waterstof-raceauto van Forze Hydrogyn, een project van de TU Delft. Verder zal de felbegeerde TechniShow Award plaatsvinden en wordt er live vanaf de beursvloer een TechniShow Talks-uitzending gemaakt.

“Deze en nog meer activiteiten maken de TechniShow zo’n mooi evenement voor de hele industrie”, zegt beursmanager Ricardo Vivas. “En ook vult de beursvloer zich gestaag met nieuwe exposanten. Inclusief de reserveringen is ruim driekwart van de hallen nu bezet. Elke dag melden zich nieuwe exposanten. Ik verwacht dan ook dat we minimaal 20.000 vierkante meter volkrijgen met alle innovaties op het gebied van machinebouw en productietechnologie.”

Beleving
Bestaande exposanten merken dat er een ‘goede vibe’ aan het ontstaan is rondom de TechniShow 2024. Zo heeft Gibas de oppervlakte van de stand die ze al hadden vergroot. Enrico Akkerman van Gibas: “We hadden 110 vierkante meter, maar op die oppervlakte kunnen we toch net even te weinig laten zien van wat we te bieden hebben. We willen dat de bezoekers een interessante beleving hebben op onze stand. Daar laten we onze robotiseringstoepassingen zien. Niet van de toekomst maar van nu, zoals wij ze al enige tijd toepassen.”

Gibas is gespecialiseerd in totaaloplossingen: zowel de machines, gereedschappen, automatisering en robotinstallatie leveren ze. Ze combineren hun kennis op de verschillende domeinen voor een totaaloplossing. Eerder was Gibas wat terughoudend over deelname aan TechniShow 2024. Die houding is dus verdwenen. “We hebben zeker getwijfeld of we mee zouden doen. Het is geen goedkoop evenement en het karakter van beurzen verandert. Maar toch hebben we besloten dat we er bij willen zijn. Waarom? TechniShow is voor ons toch een plek waar we onze vernieuwende oplossingen aan een groter publiek kunnen laten zien.”

Makkelijker
Ook Oude Reimer, al decennia exposant op TechniShow, heeft het aantal vierkante meters dat het had gereserveerd uitgebreid. Oude Reimer staat voor ‘Produceren makkelijker maken’. Dat houdt in dat ze zowel een machine- en productprogramma hebben, maar ook technisch advies, eigen servicemonteurs, slimme oplossingen voor industrie 4.0, volledig geautomatiseerde productieprocessen, trainingen, kenniscentrum en volledige optimalisaties van nieuwe of bestaande productiesystemen bieden voor de maakindustrie.

Hugo Oude Reimer: “We hebben met bijvoorbeeld Chiron, Star en Heller een aantal CNC-machines die echt het verschil maken voor de verspanende industrie. Daarnaast zien we dat er meer en meer vraag komt naar productreiniging, ingevat in een automatiseringsoplossingen. Onze reinigingsinstallaties zijn gecertificeerd zijn volgens de Grade 2 Vacuum Cleanliness specificaties. We willen de bezoekers laten kennismaken met zo veel mogelijk oplossingen die we bieden. En daar hadden we meer vloeroppervlak voor nodig.”[button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Ftechnishow-2024%3F_gl%3D1*1588lvg*_ga*NDMyMDgxNzEyLjE2NjczMDg4Mzk.*_ga_S5XVCB5XHH*MTcwMzI3MjUxNy40MjUuMS4xNzAzMjczMzM2LjAuMC4w*_fplc*Tzh4NWtVbU5PZG5Nb3VrSUdLbFpNQmNJVnZGN3N0Yzd1eUJPVm9RWkQ4VjRQUkEwNnVodEVjNHZZMHA2VE9QZGViYnJEWnBzN0IzWUN4ajJ2UElLOFQlMkJ0dlVJbEQlMkYlMkZ5JTJGeGFLQW5EayUyQnBvOFJyR1BwT0lvcmZVM3JOQVZWZyUzRCUzRA..|title:Registreer%20je%20nu||”]

pimj

Gerelateerde artikelen