Drie Midden-Nederlandse metaalbedrijven in de race voor OOM Award

pimj
14 augustus 2023
3 min

‘Niks mooier dan je vak overbrengen op de jongere generatie’

Hazerswoude-Dorp, 8 augustus 2023. De Utrechtse metaalbedrijven Smederij Meerkerk uit Meerkerk, RiGro Las en Montage uit Montfoort en Hamoen L.M.B. uit Ameide zijn genomineerd voor de OOM Award Midden-Nederland 2023. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Midden op 20 september.

“Wij doen van alles aan opleiden, op alle niveaus en voor iedereen”, zegt praktijkopleider Krijn de Vroome van Smederij Meerkerk. “Van jonge leerlingen die komen rondsnuffelen tot de medewerkers die hier al langer werken. Voor een bedrijf als dat van ons is dat essentieel, punt. Niet alleen omdat het goede vakmensen oplevert. Het zorgt ook voor motivatie. Hier gaat iedereen elke dag met plezier aan de slag, samen met alle collega’s.”

Rick Groen, eigenaar en praktijkopleider van RigGo Las en Montage, vindt niks mooier dan zijn vak overbrengen op de jongere generatie. “We hebben hier gelukkig genoeg jonge aanwas. Die nemen we vanaf het begin mee in alle facetten van ons werk. Van tekening lezen tot lassen en alles wat er verder bij komt kijken. Je ziet dat ze er dan helemaal voor gaan. En zo kunnen wij er met z’n allen een heel mooi team van maken. Dan doe je je werk fluitend.”

Opleiden is voor een technisch bedrijf als Hamoen L.M.B. superbelangrijk, zegt chef werkplaats en praktijkopleider Nico Hakkesteegt. “De ontwikkelingen in onze sector gaan razendsnel, dus we moeten bijblijven. Daar steken we dus veel energie in. Voor mij is het heel mooi om te zien hoe onze medewerkers stappen blijven maken en er ook steeds meer lol in krijgen. Daar gaat mijn praktijkopleidershart echt sneller van kloppen.”

Bekijk hier de video’s van de genomineerden Smederij MeerkerkRiGro en Hamoen L.M.B.

Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie of rechtenvrij foto- of videomateriaal (bijvoorbeeld de video als los bestand) kunt u contact opnemen met Nicole van Rietschoten van OOM via 06-51075253 of nri@oom.nl, of Michiel van Ruitenbeek (zie hieronder).

Bijgaande foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken, naamsvermelding verplicht. Foto: Olivier Huisman[image image=”16320″][image image=”16323″][button button=”url:https%3A%2F%2Fevents.jaarbeurs.nl%2Ftechnishow-2024%3F_gl%3D1*1588lvg*_ga*NDMyMDgxNzEyLjE2NjczMDg4Mzk.*_ga_S5XVCB5XHH*MTcwMzI3MjUxNy40MjUuMS4xNzAzMjczMzM2LjAuMC4w*_fplc*Tzh4NWtVbU5PZG5Nb3VrSUdLbFpNQmNJVnZGN3N0Yzd1eUJPVm9RWkQ4VjRQUkEwNnVodEVjNHZZMHA2VE9QZGViYnJEWnBzN0IzWUN4ajJ2UElLOFQlMkJ0dlVJbEQlMkYlMkZ5JTJGeGFLQW5EayUyQnBvOFJyR1BwT0lvcmZVM3JOQVZWZyUzRCUzRA..|title:Registreer%20je%20nu||”]

pimj

Gerelateerde artikelen