10 t/m 13 maart 2026 | Jaarbeurs, Utrecht

Activiteiten

TechniShow 2024 had een breed contentprogramma. Er waren verschillende paviljoenen, pleinen en straten, in de theaters waren kennissessies en op de beursvloer liep je mee met één van de guided tours.

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten tijdens TechniShow 2024.

De officiële opening

De officiële opening van TechniShow was op dinsdag 12 maart van 12.00 – 12.30 uur met vooraanstaande experts uit verschillende sectoren en bedrijven. De sprekers waren Willem Wensing (Manager Partnerships FME), Mark Helder (voorzitter Koninklijke Metaalunie), David Kemps (Sectorspecialist Industrie bij ABN AMRO) en Eddo Cammeraat (voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG). Daarnaast spraken er nog twee captains of industrie: Jan Aalberts van Aalberts Industries en Geert Ketelaars van Andra Tech Group. Dit alles stond onder leiding van branchemanager FPT-VIMAG/NEVAT Ires Veerman.

Guided tours

Voor diegenen die dieper wilden duiken in specifieke onderwerpen, werden er diverse guided thema tours georganiseerd. Deze tours, geleid door experts, leidden bezoekers door de beursvloer en boden inzichten in de nieuwste technologieën en innovaties binnen verschillende vakgebieden.

Themaplein Additive Ma­nu­fac­tu­ring

3D printen was in 2024 een van de hoofdthema’s. Op één groot Themaplein Additive Manufacturing in hal 11 zag je niet alleen inspirerende toepassingen en businesscases, maar ook het hele proces. 3D printen is immers geen stand-alone oplossing maar onderdeel van het hele maakproces. Nabewerken, met de machines en technologie die elders op de beurs stonden, is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces.

Themaplein Pro­duc­tie­au­to­ma­ti­se­ring

Een unicum op een beurs: tijdens TechniShow zetten exposanten een heuse fabriek neer. Negen verschillende partijen uit de productietechnologie zetten een geïntegreerde productieautomatisering op. De bezoeker maakte op het Themaplein Productieautomatisering in hal 10 alle stappen van een moderne productieomgeving mee. Aan het einde van de ‘fabrieks-tour’ zagen bezoekers daadwerkelijk een live gemaakt product.

Loopbaan- / Start-up straat

De Start-up straat was de perfecte plek om kennis te maken met start-ups en scale-ups en hun baanbrekende ideeën en innovaties. Daarnaast vond je op de Loopbaanstraat (dezelfde straat) partijen waar deuren opengingen en kansen werden gecreëerd. Of je nu aan het begin van je carrière stond of een frisse wind in een nieuwe sector wilde voelen, dit was de plek waar jouw toekomst begon.

Bran­che­ver­e­ni­gin­gen­plein

Hier kwamen de leden van brancheverenigingen samen om kennis uit te wisselen en inzichten met elkaar te delen. Het bood je de gelegenheid om in contact te treden met vertegenwoordigers uit diverse sectoren. In het theater grenzend aan het Brancheverenigingenplein vond de officiële opening van TechniShow en de Awardshow plaats.

Wa­ter­sto­fra­ce­au­to TU Delft

De waterstofraceauto van het Forze Hydrogen Racing Team, gebouwd door verschillende generaties studenten van de TU Delft, was te bewonderen op TechniShow 2024 (met een paar teamleden).

Project MARCH

Project MARCH is een studententeam van de TU Delft die door een exoskelet, oftewel een gemotoriseerd pak, mensen met een dwarslaesie weer laat opstaan en lopen. Project MARCH was aanwezig op TechniShow om hier het zelf-balancerende model, dat vorig jaar ontwikkeld is, te laten zien.

Innovatie Award

Tijdens TechniShow 2024 maakten drie genomineerde exposanten kans op de Innovatie Award. De uitreiking van deze award was op donderdag 14 maart om 15.30 uur op het Theater naast het Brancheverenigingenplein (hal 11).  De vakjury ontving de genomineerden op het podium en de uiteindelijke winnaar werd bekend gemaakt

TechniShow & ESEF Maa­kin­dus­trie

De kracht van de combinatie van TechniShow en ESEF Maakindustrie was dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak bracht. Honderden exposanten op TechniShow en ESEF Maakindustrie lieten zien hoe de maakindustrie verder innoveerde.

BLMC Ke­ten­the­a­ter (ESEF Maak­in­du­strie)

In het Ketentheater op ESEF Maakindustrie nodigde BLMC experts uit die lieten zien hoe jij je productiebedrijf efficiënter, winstgevender en succesvoller kon maken. We gingen in op thema’s zoals productiviteitsverbetering, voorraadoptimalisatie, ketensamenwerking en de inrichting van je productienetwerk. Er waren interessante praktijkcases en bijdragen van deskundige kennispartners.

TechniShow Talks

Vanaf de beursvloer woonde je dit jaar live een uitzending bij van TechniShow Talks. In het theater naast het brancheverenigingenplein presenteerde hoofdredacteur Henk van Beek twee shows over actuele thema’s. Samen met drie gasten besprak hij alle ins en outs over Personeelstekorten in de maakindustrie en Innovaties binnen productieautomatisering.

Hyundai i20 WRC rally car i20 door Dymato

Dymato koos dit jaar voor een heel nieuw format op TechniShow 2024: zonder machines. “We richtten ons veel meer op onze totaaloplossing voor het proces bij de klant. Dat is voor elke klant een andere oplossing,” zegt Werner Meijer, sinds enkele maanden directeur van Dymato. De leverancier van CNC-machines van onder andere Röders, Hyundai-Wia en Mitsubishi plaatste wel een publiekstrekker op de stand: de Hyundai i20 WRC rally car i20 met een motor die liefst 350 pk leverde.