Artikel 5 juli 2022

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow 2022

Peter Wennink, CEO ASML

De 2022-edities van TechniShow en ESEF Maakindustrie worden geopend door de CEO van ASML, Peter Wennink, en de voorzitter van FME Theo Henrar. Het duo zal het publiek van het grootste b2b-evenement voor de maakindustrie in de Benelux welkom heten op 30 augustus in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee decennia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van machines voor de halfgeleiderindustrie. ASML wordt internationaal gezien als één van de belangrijkste hightechbedrijven in de wereld. Maar dat is het ook voor de maakindustrie in de Benelux. Het Veldhovense bedrijf houdt een ecosysteem aan toeleveranciers in het leven. Volgens schattingen creëert elke baan bij ASML twee of drie banen bij toeleveranciers. 

Wennink wordt geflankeerd door Theo Henrar. Hij werd een jaar geleden gekozen tot voorzitter van FME. De geboren Amsterdammer was vanaf 2008 directievoorzitter van Tata Steel Nederland/Corus Nederland, als Sales Director verantwoordelijk voor de distributie-units op het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk en voor de verkoopsectoren Verpakkingen en Bouwsystemen van Tata Steel in Europa. 

Trots

Volgens George Wels, directeur (a.i) van FPT-Vimag, is deze zware delegatie bij de opening van de TechniShow een bewijs dat machinebouw en productietechnologie in hoog aanzien staan. “FPT-Vimag, al zeventig jaar verantwoordelijk voor TechniShow, verenigt ondernemers die vooraan staan als het gaat om innovatie. Onze leden voorzien de (inter)nationale maakindustrie van technologie en kennis die nodig is om efficiënt te produceren en haar concurrentiepositie te waarborgen. Dat een hightech-machinebouwer als ASML ons evenement opent, maakt ons nog trotser dan we al waren op onze sector.”

TechniShow en ESEF Maakindustrie vinden plaats van 30 augustus tot en met 2 september in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. 

Ook interessant