Segmenten

TechniShow 2024 staat in het teken van slimme, duurzame oplossingen, met als belangrijkste ontwikkelingen: 3D-printen, automatisering en duurzaamheid, die uiteindelijk leiden naar een efficiënter en effectiever productieproces.

Met draaiende machines, demonstraties, inhoudelijke sessies en netwerkmomenten komt vraag en aanbod op TechniShow op een unieke manier samen.

Alle exposanten zijn gekoppeld aan segmenten, die we hieronder één voor één uitlichten. Bekijk de specifieke segmentpagina om te zien welke exposanten er per segment aanwezig zijn.

Dit is een vernieuwende benadering van ontwerpen, technische vormgeving en productie, ook wel 3D-printen genoemd. Bij Additive Manufacturing wordt materiaal toegevoegd om een product te vormen. De eerste toepassing hiervan is ‘Selective Laser Melting’ (SLM), waarbij dunne lagen metaalpoeder op een bouwplatform worden geplaatst. Een laser smelt vervolgens de doorsnede van het beoogde product, en dit proces wordt herhaald totdat het product volledig is opgebouwd.

Bekijk alle exposanten

Essentiële aspecten van productietechnologie omvatten het meten en observeren. Meettechnologie en visie vormen niet alleen de kern van kwaliteit, maar ook van veiligheid. Met meten doelen we niet alleen op afmetingen, vorm, positie en toleranties, maar ook op variabelen zoals hoeveelheid, massa, gewicht, temperatuur, druk, snelheid, vochtigheid en emissie.

Bekijk alle exposanten

Het doel van oppervlaktebehandelingen is om een oppervlak te beschermen tegen schadelijke invloeden, het uiterlijk te verbeteren of het oppervlak voor te bereiden op verf of coating. Alle coatings, voorbehandelingen en verbeteringen (nabewerkingen) van een oppervlak worden overkoepelend aangeduid als oppervlaktetechniek.

Bekijk alle exposanten

De term ‘plaatwerk’ verwijst naar diverse niet-verspanende technieken die, afhankelijk van het beoogde product en het gebruikte materiaal, worden toegepast om een metalen plaat te bewerken, hetzij door middel van vormgeving of scheiding. Verschillende technieken kunnen nodig zijn voor elke fase van het proces.

Bekijk alle exposanten

Het verbeteren van het productieproces door de integratie van productiemiddelen en software, voortkomend uit de behoefte om concurrerender te worden door verhoogde productiviteit, verbeterde kwaliteit en/of verhoogde veiligheid. Het streven naar rendementsverhoging vormt hierbij een belangrijke drijfveer.

Bekijk alle exposanten

Robotica heeft als fundament het substitueren van menselijke handelingen. Industriële robots vormen de implementatie van machines die het menselijke handelen in productieprocessen vervangen of aanvullen. Robots bestaan in diverse vormen en groottes, en ze kunnen zowel met andere robots als met mensen samenwerken.

Bekijk alle exposanten

Verbindingstechnologie is alomtegenwoordig en biedt talloze keuzemogelijkheden. Hoe maak je de juiste keuze? Diverse factoren spelen hierbij een rol, waaronder de combinaties van materialen die moeten worden verbonden en ook de vorm van de componenten.

Bekijk alle exposanten

Verspaning is een overkoepelende term voor specifieke methoden van materiaalbewerking waarbij materiaal wordt weggenomen op een manier die leidt tot de vorming van “spanen”. Verspaning wordt toegepast om vorm en soms zelfs directe functionaliteit te geven aan een materiaalstuk.

Deze techniek kan worden gebruikt voor zowel individuele exemplaren als voor zowel kleine als grote series.

Bekijk alle exposanten

Naast de hoofdsegmenten bestaan er overige segmenten: Assamblage, Erosie-, ultrasone en elektrolytische machines, Kennisoverdracht en dienstverlening, Kunststoffen, Machines, Metaal, Ondersteunende technieken, Productdesign en engineering, Spuitgieten, Systemen, modules, producten en componenten en Anders.

Alle exposanten die vallen onder deze overige segmenten vind bij ‘anders’.

Bekijk alle exposanten